Rabu, 28 Disember 2016

Dear Partner in Crime, Happy Birthday

Salam

Your smile, save me.

Selamat hari tua. Akhirnya dapat juga umur angka dua. Hari tu bfday mama kali ni geng mama pula, Orang lahir hujung tahun ni memang mengada sikit. Perasan muda ja selalu. HAHA. *tung lee. Baiklah. Ini dia my crush my man my moon my another half :') and my partner in crime. Yeayy. Ini jaa yang mampu saya buat untuk menghargai segala usaha keras, kesabaran, keikhlasan, dan bersungguh selama bersama dengan boss kecik ni. 

Sanah helwah. I wish this man a best of luck on doing his stuff. Semoga sentiasa berjaya dunia akhirat dan semua yang dilakukan dipermudahkan sahaja. Amin, amin, amin.. Really grateful to met you. Thank you for all the efforts you have made. Thank you for helping me and always there when i need most. Thank you with lots love. I hope what we want will came true. Amin. Yang penting, saya doakan yang terbaik untuk kamu. yah. Maaf speaking sikit sebab rasa lain pula kalau berbahasa melayu ni. Jiwang semacam. *i'm not a sweet talker by the way. Dan maaf tiada hadiah. Hanya ucapan dan doa yang mampu diberikan. I always pray the best for us. Stay good, be kind, be you and always cheerful. Semoga Muhamad Amirul Hafis sentiasa dilindungi dan dirahmati Allah. Amin.
I'm so proud of you :')



Dedaa.
Wassalam.


Kalau sudi komen, sila tekan tajuk post. Thanks♥

Khamis, 1 Disember 2016

Pulau Pangkor Short Vacay

Salam.

Jeti Pangkor.

Jom ke Pangkor kita. Yeay! Throwback sikit. Tujuan utamanya bukan lah untuk jalan-jalan makan angin tapi sebenarnya hanya ingin menjalani hari penempatan yang ditempatkan di Hospital Seri Manjung selama lebih kurang 2 minggu macam tu. Tapi orang kata kalau dah terpijak tempat pelancongan ni susah sikit. Memang 'vacation' habis lah orang bilang. Jeng jeng jeng dan disitulah tujuan utama berubah. hahah. Tapi, kerja tu tetap kerja. Office hour. Petang tu pula baru lepak-lepak tepi pantai. Cari makan; Satey ayam daging, char kue tiaw, soto, tom yam, burger, cendol, makanan nasi bergoreng dan semua tu lah. KFC pun ado. Yang penting, makanan di sini alhamdulillah cukup.

Hujung minggu tu pula baru ke Pulau Pangkor. Macam saya cakap tadi, atas faktor pelancongan, saya harus menjejakkan kaki ke situ. Rasa sayang pula kalau tidak pegi. Hostel sebelah ja dengan pangkor. Kalau tidak pegi mmmm bagus pegi tepi dinding ja la.. haa nangis tidak berlagu la di situ...huhu. Lepas tu atas faktor tambang ke pulau tu kalau tidak silap hanya RM10 ja. Lagilah sayang seribu kali sayang. Sampai sana pandai-pandai lah bajet. Pandai cari tempat untuk makan. Amalkan sikap 'survey' dahulu. hah hah. Tujuan saya memang jejakkan kaki ni ja sambil tengok suasana. Well, pertama kali pegi pulau kan. *walaupun hakikat sabah banyak pulau.sad life. 

Sampai jeti ja cari pula kenderaan untuk di sewa ke pusat pelancongan. Tapi kalau ambil pakej tidak perlu banyak fikir. Ada orang yang menantikan kehadiran anda. hehe.  Kereta, van dan motosikal available untuk disewa. Perkara yang menstresskan pula bila berhadapan dengan dealer penyewa kereta tu. Hamboi. Macam gangster. Geram pula ingat balik. hahaaa. Tapi bukan semua dealer penyewa macam tu. Positif ok? Maybe nasib kami tidak baik masa tu. Lagi lah tidak bernasib baik bila group kami ni pula semua perempuan. Maigod. Where's your manners mister? So, saya syorkan bawa lah lelaki. Not for shelter but to get trust.. Tapi apa salahnya sebagai perlindungan juga. *sana panas kot. HAHAH. 

Apa lagi? Banyak pula... dan masih banyak lagi tidak tertaip. Should I stop? Setakat ni idea menulis sampai sini ja. Kejap lagi ada la ni. By the way, thanks for the reading. Kita share gambar sikittt. heheh. Sebelum tu, minta maaf andai ada tersalah kata. ^^




 Bye Pangkor.








Dedaa.
Wassalam.

Kalau sudi komen, sila tekan tajuk post. Thanks♥

Rabu, 30 November 2016

Polaroid

Salam.




Masa muda jangan pernah dipersiakan simpan sebagai memori, jadikan POLAROID. Sedikit rangkap lagu dari Sakura Band. Best lagu ni. hehe. Yup. Saya suka benda-benda macam ni. Strange? Minat kot. Entah. Bukan polaroid ja tapi semua gambar-gambar, video dan yang sama waktu dengannya. Saya cuma rasa benda ni boleh disimpan dan dijadikan kenangan pada masa yang akan datang. Who knows one day when you get older and one of your kids ask you.. "mommy, is that you?" -hell yeah dan ohh tengok tu...itu atuk nenek macik pacik uncle aunty dan haaa that's your daddy when his not buncit yet. HAHAH.*okok contoh-contoh... Lepas tu saya mau cerita pasal gambar tu dari A sampai lah Z. Semua menggunakan konsep "5 double u, 1 hegh". HUH. heheh. So keep it. Simpan yang berguna dan buang yang tidak berguna. hah hah. *kejam. Sebab bukan semua perkara patut disimpan. Orang kata buang yang keruh ambil yang jernih. So, nasiblah. But still, we can keep it as a memories dan pengajaran dalam hidup kita. Terpulang. Sebab semua dari diri kita sendiri. ^^

So that's all for now. Although there's still a lot of things i wanna say but..next time. Minta maaf andai ada tersalah kata. This is just my thought. Your's different. Because you and me are not the same. In case we're born to be together. hahah. By the way, terima kasih kerana meluangkan sedikit masa anda untuk membaca entry yang agak mengarut ni. I appreciate it :')





Dedaa.
Wassalam.

Kalau sudi komen, sila tekan tajuk post. Thanks♥

Selasa, 29 November 2016

Rasa ingin Mengunyah

Salam.


Speaking about foods. Semalam mimpi pasal makanan. Roti kaya. Roti canai tapi kaya. haha. Sejak bila pula ni minat kaya. Nasib baik tidak sempat makan. Sekarang ni final exam sudah habis dan saya lebih banyak meluangkan masa saya di bilik. Blogging and play with my kids. Two kids all grown up dengan sihatnya. Alhamdulillah. Heshtag anak kucing. Duduk bilik dan semestinya rasa ingin makan tu ada. Bukan lapar tapi keinginan untuk mengunyah something tu ada ja. So i've bought some snacks and roti paun. Roti paun? Tu yang atas tu. Roti paun lah tu. Kalau di Sabah, kami panggil roti tu roti paun. Haaa biskut pun kami panggil "roti". Macam roti Hup Seng tu. Biskut yang rare dan sedap-sedap baru panggil "biskut". Biskut raya. HAHAH. Ok alamak merepek sudah. Yang penting saya sudah ada snacks dan makanan untuk dikunyah-kunyah pabila mulut berkata "i need something to chew". Bye and happy holiday. ^^




Dedaa.
Wassalam.



Kalau sudi komen, sila tekan tajuk post. Thanks♥

Isnin, 28 November 2016

Home + Adventure

Salam.

quote image



Home and adventure? Hmmmm. Saya suka duduk rumah tapi pada masa yang sama i'm an adventure person too. Can i say that's me? hahhahahha. Ok abaikan. Faham dok maksud tu? Faham tapi susah mau terangkan. Actually kalau cakap secara verbal tidak lah susah mana pun. Yang susah tu mau taip jadi karangan. Macam sekarang ni lah. Berterabur ayat. haha. Minta maaf.

Duduk rumah tu bukan lah duduk terperap dua tiga hari tidak buat apa-apa. Maksud nya, kita banyak luangkan masa dengan orang tersayang. Yes, family. Family is everything guysss. Pepatah abang "A family man". Faham-faham kan lah maksud tu ya. Can't wrote much because my internet seems a little slow now. Selaluuuuu seloww. Adventure tu pula kefahaman saya always seeking something new to learn, feel and be remembered as a memories. Have fun! Pendek kata, gila. Sekian.





Dedaa.
Wassalam.


Kalau sudi komen, sila tekan tajuk post. Thanks♥

Ahad, 27 November 2016

Maru Tembam

Salam.

                               Before *2014                                                   After 1 year


Ternyata kucing pun pandai menggemuk. 😂😂
Ok minta maaf Maru. Saya bukan mengejek tapi rinduuuu. Sangat merindui mu. hahah. So hai this is Maru. Dulu pernah cerita pasal si gumuk ni. Siapa yang rajin boleh la baca kewujudan Maru ni back to 2014. Sayang gila dekat seekor ni. Well, this the only one left. Ada la tinggal tiga ekor lagi di rumah tapi seekor ni ja kot yang boleh diharap. Walaupun kerja dia merayau ja sepanjang hari ngorat betina ja kerja. Perangai sebiji macam Sanji *from OPiece. Nampak ja kucing betina saya pula diabaikan. haiih sampai hati. *nangissss. Lepas tu lapar baru balik rumah. Aku picit-picit juga engko ni. Biar tambah tembam pipi tu. Bengkak. HAHA. Buat perangai kan. kahkah.

Sayang kucing ni sebab perangai dia tidak sama dengan yang lain. Ya, ternyata dia memang pendiam. Seronok mau buli. Tidur merata di tengah laluan orang. Macam mop putih pun ada juga. He has his own life dan tidak kisah perkara sekeliling. Such a selfish lah si gumuk ni. HAHAH. Janji tidak kacau kucing lain kan :') Tapi pendiam pun garang juga. Haaa tambah lagi saya suka kacau. Baling-baling macam angkat baby tu? Tau? Should i say baling...ayat macam kejam sangat pula. HAHA. Sokey lah janji faham.

Lepas tu kucing ni suka temankan saya jaga kedai runcit dulu. Suka jadi bodyguard saya. Alololoo so sweet of youu. Meh cubit sikit. Kadang-kadang dia prati ja orang yang datang. Bajet kucing gangster garang. Tapi hakikatnya orang selalu cakap Maru comel instead of menakutkan. HAHAHA. Kucing ni pula paling senang ajak selfie. Sempatlah juga selfie 2, 10 gambar. Tidak lah banyak sangat pun. hehe.

Kakak bagitau Maru kerap merayau ja sekarang. Tidak sabar mau balik... Wanna hug you ketat-ketat tidak bagi keluar rumah. HA HA HAA. *evil laugh.senyum siniss.











Dedaa.
Wassalam.

Kalau sudi komen, sila tekan tajuk post. Thanks♥

Sabtu, 26 November 2016

Abang Bomba I Don't Love You

 Salam.


Siapa cakap hafal lirik senang ? -.-


Please dont't misunderstand.
Tajuk tu bukan bermaksud saya tidak suka ahli bomba. No no. I appreciate them for doing amazing stuff helping people. Hands up! But for some reason i have to change it like that. Saja. Hehe. Tajuk entry ni berkaitan dengan cerita drama melayu yang bertajuk "Abang Bomba I Love You". Saya tidak pernah tengok pun cerita ni. Tidak tau pun cerita ni wujud. HAHA. Well, student's life yang duduk asrama. Bilik TV sebelah ja tapi TV nya rosak so apa guna ? Tapi sokey tidak minat pun mau tengok. Because maybe i'm not a couch potato type of person. So selalu pegi bilik TV pun sebab mau lepak sana ja. Saja. Ambil susana sikit. *skodeng bulan. ekekeke.

So dari mana pula saya tau pasal drama ni ? HAHAH. Long story tapi saya pendekkan. *sebab i'm a simple person dan tidak suka panjang-panjangkan cerita. haaa. My beloved madam Ros telah request mewajibkan saya nyanyi lagu OST from this drama untuk membuat persembahan sempena malam dinner anjuran student sem 6 beliau. Pada mulanya ia agak susah untuk terima kenyataan yang saya perlu menyanyi lagu yang saya tidak pernah dengar. I mean, what the hell is this ?? *muka blur mata sepet baca whatsapp. Tapi it's ok. I will do this. Nyanyi ja pun. No biggie lah. Dan mungkin memang madam peminat perlukan pertolongan saya untuk majlis dia. So why not. This one for you madam. I'm happy to help. Always. ^^

Lagu tu baru so ofkos lah belum ada minus one dikeluarkan. Ada tapi kualiti tidak cantik. Kawan-kawan pula mau saya minta tolong dengan adik junior. Minta mainkan gitar. So yeah, Affy and the Espens Band. HAHAH. So malam tu dua lagu. Satu from their request. Terima kasih kerana begitu spotting. Espens Band got a talent.

By the way, the songs was nice and have good message in it. Jaga-jaga -Amira othman. It says, bercinta tu hati-hati lah sikit. Mesra tu mesra juga tapi batas perlu dijaga. One more thing, bercinta tu biarlah hingga terbina istana. Orang kata until jannah. In shaa Allah, amin, amin, amin..

"Abang Bomba MA I Love You"





Dedaa.
Wassalam.


Kalau sudi komen, sila tekan tajuk post. Thanks♥

Toro Nama Diberi

Salam.

totoro, anime, and studio ghibli image
Hello Mr. Totoro


Dia comel. Nampak baik dengan dunia dia sendiri and doing its life stuffs. Tidur ja kerja. Totoro alias my Torooo. Senang sikit mau sebut. HAHA. I'm really really really happy to have you in my life. Duduk dengan senyuman lebar di dalam dakapan ini. cehh. I just wanna squish squishh you. Eii Geram. Terima kasih sangat-sangat buat si pemberi Toro kepada tuan blog. Comel ja nampak dari jauh bawa beg plastik besar. Sudah lah gelap masa tu. Saya pula rabun tahap buta. Macam nampak lembaga besar dan hitam keluar dari satu sudut gigih membawa mangsa. HAHAHA. *opps.sorry.just kidding. Still comel bah. ^^

Nasib baik ada lampu-lampu tiang. Nampak jugalah muka lembaga tu. What can i say? i can see tiredness from that face but at the same time excited and happy. Hmmm? Tidak tau lah nampak gembira sebab apa. Mungkin sebab beban untuk membawa Toro sudah berakhir dan masa untuk diberikan kepada lembaga baru... Ehh, saya ka ? *lembaga kecil. HAHAH.

*ok pasang lagu jap. Baru feel menaip. Mmm where was i ? Cukup lah. Nanti banyak merepek pula. Isi penting dalam entry kali ni, T O T O R O. I love Totoro as i love si pemberi. Tapi sayang dekat si pemberi tu lebih sikit. Eh bukan lebih sikit. Lebih banyak. haaa. *toro jangan jeles please. He bought you and bring you to me. You should thank him. Sebab dia, you were here with me now. In shaa Allah saya akan jaga Toro baik-baik sampailahhh...sampai lah ?? *tengok masa depan. Sebenarnya susah mau atur ayat so faham-faham ja lah ok.

Apa yang penting? Always appreciate what people had give, do, or sacrifice for you. Hargai. Because moment won't come twice.



*Hey, thank you with lots love :')





Dedaa.
Wassalam.

Kalau sudi komen, sila tekan tajuk post. Thanks♥

Rabu, 23 November 2016

Lasak Lasak Lasakk

Salam.


Camera detected! Ko ingat saya tak nampak?  *gambar sekadar hiasan.

LASAK. Adakah ia sejenis makanan? Tarian? Pemujaan? Mmmm kawad kaki? HAH HA HAA. Nope. Bukan tu. Ini adalah tentang mmmm something to do with activity. Your Physical. Outdoors activity. Yaaa.. *mata bersinar-sinar dengan senyuman lebar. Minat latteww. kahkah. Ok. Pendekkan cerita yang memang pendek ni bahawa tuan blog ni minat benda-benda lasak. OUTDOORS ACTIVITY. 

Lagi-lagi yang melibatkan nature. Sangat adventure.*sekali lagi mata bersinar. Mueheheh. Tidak percaya? Percaya lah. Walaupun hakikatnya orang sekeliling sukar untuk mempercayai keminatan diri ini dalam aktiviti lasak. Sedih. Well, sebab dari sudut mata kasar dorang...saya memang nampak lembik. Tau lembik? HAHAH. Iya, tapi bukan lah sampai lembik macam kuih lenggang yang hijau tu. haihh.  Ayu ? Don't call me that in case you wanna get some punch on your face. Heh. I'm joking. I'll make it short walaupun luaran saya nampak entah lah macam mana tapi the inside of me is not what you think. Mungkin ada juga la sangkut satu dua macam tu but pepatah kata, don't judge a book by it's cover. Instead, DISCOVER it. ^^ 

So that's for now. I hope you know a little bit about me now. Tak nak tau ? Well. I. Don't. Care. You just read this. And you have *wajib to know this. Thank youuuu. Hihihi. 







*gambar lain tidak jumpa. hahahha.





Dedaa.
Wassalam.

Kalau sudi komen, sila tekan tajuk post. Thanks♥

Isnin, 21 November 2016

Angin Blogging Come To Me !

Salam.


Segelas susu untuk tidur lena dan Muffin coklat untuk perut lapar. Maaf. Gambar lama.



Kemmonn kemmonn.. ehh. Bukan Pokemon tau. Tapi common. Common mood Blogging. Ku seru nama mu untuk kembali aktif. Mueheheh. So, disebabkan atas beberapa faktor alhamdulillah mood blogging ni muncul kembali. *padahal baru buat satu entry. HAH. Baru satu entry sebab sebab sebab... dua tiga hari ni saya kemas kini sikit-sikit pasal blog ni. Betulkan mana yang patut. Kemaskan itu ini dan tadaaaaaaaaa tiada perubahan sangat pun. HAHAH. Maybe kalau orang yang agak prihatin dengan blog ni prasan kotsss apa yang berubah. Ada kerrrr ? CCTV on your screen. Senyum sikit. Eh eh eh ehh haaaa macam tu laa. Comel :")

HHAH saya bercakap sorang-sorang. Maigod. Tingginya imaginasi ini. *mulauuu. Tapi kan.
I can see youuuu. Heheh. *Alamak. Sorok muka belakang Toroooo.

Ok disebabkan line celcom ni boleh buat hotspot dekat lappy dan wauuuuu alhamdulillah boleh tahan lajunya. *tapi buat research hari tu bukan main payah lagi kau haihh. So, why not I update a little bit about my life stories yang tidak lah berapa best pun tapi alhamdulillah better than nothing. So kena tulis juga untuk dijadikan kenangan pada masa hadapan.

E V E R Y T H I N G . Write as much as you can. Every each of it is priceless and will be memories. Trust me, kamu akan rindu. ♡

Ok banyak merepek. So sebelum merepek lebih, that's all. Bye and HAI again





Dedaa.
Wassalam.

Kalau sudi komen, sila tekan tajuk post. Thanks♥

Ahad, 12 Jun 2016

My Journey For Now

Salam.
travel, boy, and mountains image
The more far you go the many things you could see.


Make it fast make it fast. i'll make it simple sebab saya tiada mood mau menulis sekarang ni. Sekarang ni saya study di Perak Darul Ridzuan. Yaa, pindah  lagi. Travel lagi. Nasib baik lah saya ni jenis kaki travel juga. Dari sekolah menengah selalu pindah-pindah tidak sangka pula sampai ke alam kolej. So dah terbiasa lah katakan. Sudah biasa meninggalkan orang-orang di sekeliling, be remembered or not was their decision. Sokey i'm used to it so i don't really cares. But i hope this place is different. Stay with me till the end of my study.. Ok opps. Merepek sudah. 

Back to the track. Dulu saya belajar di unisel. Kos Information Technology (IT). Beberapa minggu berada di semester 3, saya ditakdirkan untuk merantau ke tempat baru. Alhamdulillah. Saya lulus SPA. Ambil kos apa ? FARMASI. Lebih detail, saya bakal menjadi Pembantu Pegawai Farmasi (PPF) in shaa Allah. Alaaa senang cerita pasal ubat-ubat. HAHA. Dan kos ini hanya ada di perak sahaja.. Nak tak nak, engko kena pegi Perak juga k. I'm a travellers so no biggie for me. Orang Sabah bilang, KASI OK SYAK. HAHA. Tapi jangan risau, i will not forget where i came from so, my last destination gonna be Sabah. In shaa Allah. ^^

So tadaaaaaaaa here i am. Study for three years. Now, two more years to go. Saya harap saya akan menamatkan pengajian dengan jayanya. In shaa Allah, Amin Amin Amin.. Kuatkan semangat sebab kehidupan saya sebagai budak kolej dulu berubah 360 darjah. Cuz wow man, this place is AWESOME killing me. HAHA. Nampak senang ja kan, sini kau try kasut ni ketat tak ketat. huahua. But i bet this place gonna give me the most wonderful memories to remembered in future. Yah. i can feel it. 





Here some quotes that i like to share. Inspiring one.

quote and life image
quote, poem, and sayings image

quote, future, and life image

quote, people, and stay image 

life, bitch, and quote imagequote, love, and marc jacobs image


happy, quote, and soul imagequote, life, and stay image


quote, great, and things image


It's okay. You can do this. Trust your ability :)




Dedaa.
Wassalam.

Kalau sudi komen, sila tekan tajuk post. Thanks♥

I Got So Many Names

Salam.

quote, grunge, and sad image
Now i got many names. HAH. hambek kau.


Ok i make it short. Setelah merantau jauh dari negeri di bawah bayu hinggalah ke tanah melayu *semenanjung, saya telah mendapat banyak juga lah nama baru. Setakat ni saya baru merantau ke dua buah negeri;Selangor dan Perak. Kalau dikira dari Sabah-Selangor-Perak emmmm BANYAK juga lah nama yang saya dapat. HAHA. Walaupun banyak tapi ia tidak menyusahkan saya sekali pun. Sebab, dengan penggilan nama yang berbeza-beza tu saya dapat kenal pasti si kawan tu asalnya kenal dari mana. *tempat study mana saya mengenali nya gitu. 

Hebat plus pelik kan kan. HAHA. *bangga. cehh. 

So, jom saya mulakan dulu gelaran yang saya dapat from each state. Well, some of it memang saya yang suruh dorang panggil dan some tu memang nama saya. Untuk pendapat anda semua, nama saya *dengan bangga nya, ialah Nor Affiana. Yup, kinda rare name. Unique? Thanks. I got it on my birthday. hehe.



SABAH.
From primary school to secondary school i really really really got a lot of names. Half memang nama saya more of half hasil gelaran dari kawan-kawan. i prefer EJEKAN dari mereka. Dunno what to say tapi yah, all of it gave memories. Beautiful sweet sour memories. HAHA. So tu beberapa nama yang saya ingat sampai sekarang. 


Primary school: cicil. cicilan. kancil. kancilan. sisir pun ada juga.

Secondary School: cicil. affiana. 



SELANGOR
Feccciuuuuuuuu safely landed. Ok still remember the moment when i'm thinking what should i call myself in here and most importantly no more "cicil". HAHAH. Seriously, that name was too cute for a not so cute person like meh. *lols. Tapi entah kenapa mulut ni gatal juga bagitau nama comel tu. Tapi nasib baik lah hanya untuk para roomate ku. So bila dalam rumah dorang guna panggilan tu dan entah di luar rumah pula otomatik panggil nama lain. HAHA. lucu nya mereka. Lagi lucu bila dorang ni tidak pandai pronounce nama cicil ni dengan betul. Susah sangat ka ? heh.


cheche. fiana. 
*haa pandai-pandai la sebut yang depan tu. HAHAHA. But i like it. hehe.



PERAK
Eh, kat perak dah ? *warevaaa. So ehem ehem, jeng jeng jeng. Sini lain cerita pula. Lain yang saya suruh panggil, lain yang dorang gelar. Pendek cerita saya tidak di beri peluang langsung *take note, "LANGSUNG" menggelar diri ini. sobs. *nangis lari masuk bilik.
Yaa... mereka sungguh kejammmmm. *DIA sungguh kejam. It's kinda awkward for the first time but i'm getting use to it for a couples of month juga lah. HAHA. And, wanna know the best part is ? I'm starting to love that name. Or should i say fall in love ? hihi.

affy. fyy. efy. affiana. fia. 



I want you guys to know that, i really love my name. All of it. The official or non-official. HAHA. And what's more important, i'm still me. Don't worry. I just change a little bit. Like umm i got a little taller. Maybe 5 centimeter taller than before. kahkah.
So that's it. Thank you for reading although maybe this is nothing to do with you. Thank youuu. ^^



Dedaa.
Wassalam.

Kalau sudi komen, sila tekan tajuk post. Thanks♥

This is 2016

salam

quote, grunge, and sad image
sometimes i just need my time with my own self. Don't think it a wrong way.


Wahhhhh berpuluh tahun telah meninggalkan blog ni HAHAH. Well, i'm back! For now lah. Cehh ayat macam ramai sangat pembaca blog ni. walhel diri sendiri ja. kuangkuang. *abaikan. hehe. So, happy new year ! Walaupun sekarang di tengah tahun dah. hah hah. Sokey. Saya ucap ni untuk blog ni yang telah bergiat aktif ke kurang aktif sampai ke tahun ni. Just wanna tell you guys that this blog and it's owner is S T I L L  A L I V E. It's just that my life had changed so dramatically. *ugh. Don't know where to start sampai tidak tertulis apa-apa di blog ni. Well kinda busy of doing life stuff.

Sorry and hello again.



Dedaa.
Wassalam.


Kalau sudi komen, sila tekan tajuk post. Thanks♥