Rabu, 28 Disember 2016

Dear Partner in Crime, Happy Birthday

Salam

Your smile, save me.

Selamat hari tua. Akhirnya dapat juga umur angka dua. Hari tu bfday mama kali ni geng mama pula, Orang lahir hujung tahun ni memang mengada sikit. Perasan muda ja selalu. HAHA. *tung lee. Baiklah. Ini dia my crush my man my moon my another half :') and my partner in crime. Yeayy. Ini jaa yang mampu saya buat untuk menghargai segala usaha keras, kesabaran, keikhlasan, dan bersungguh selama bersama dengan boss kecik ni. 

Sanah helwah. I wish this man a best of luck on doing his stuff. Semoga sentiasa berjaya dunia akhirat dan semua yang dilakukan dipermudahkan sahaja. Amin, amin, amin.. Really grateful to met you. Thank you for all the efforts you have made. Thank you for helping me and always there when i need most. Thank you with lots love. I hope what we want will came true. Amin. Yang penting, saya doakan yang terbaik untuk kamu. yah. Maaf speaking sikit sebab rasa lain pula kalau berbahasa melayu ni. Jiwang semacam. *i'm not a sweet talker by the way. Dan maaf tiada hadiah. Hanya ucapan dan doa yang mampu diberikan. I always pray the best for us. Stay good, be kind, be you and always cheerful. Semoga Muhamad Amirul Hafis sentiasa dilindungi dan dirahmati Allah. Amin.
I'm so proud of you :')



Dedaa.
Wassalam.


Kalau sudi komen, sila tekan tajuk post. Thanks♥

Khamis, 1 Disember 2016

Pulau Pangkor Short Vacay

Salam.

Jeti Pangkor.

Jom ke Pangkor kita. Yeay! Throwback sikit. Tujuan utamanya bukan lah untuk jalan-jalan makan angin tapi sebenarnya hanya ingin menjalani hari penempatan yang ditempatkan di Hospital Seri Manjung selama lebih kurang 2 minggu macam tu. Tapi orang kata kalau dah terpijak tempat pelancongan ni susah sikit. Memang 'vacation' habis lah orang bilang. Jeng jeng jeng dan disitulah tujuan utama berubah. hahah. Tapi, kerja tu tetap kerja. Office hour. Petang tu pula baru lepak-lepak tepi pantai. Cari makan; Satey ayam daging, char kue tiaw, soto, tom yam, burger, cendol, makanan nasi bergoreng dan semua tu lah. KFC pun ado. Yang penting, makanan di sini alhamdulillah cukup.

Hujung minggu tu pula baru ke Pulau Pangkor. Macam saya cakap tadi, atas faktor pelancongan, saya harus menjejakkan kaki ke situ. Rasa sayang pula kalau tidak pegi. Hostel sebelah ja dengan pangkor. Kalau tidak pegi mmmm bagus pegi tepi dinding ja la.. haa nangis tidak berlagu la di situ...huhu. Lepas tu atas faktor tambang ke pulau tu kalau tidak silap hanya RM10 ja. Lagilah sayang seribu kali sayang. Sampai sana pandai-pandai lah bajet. Pandai cari tempat untuk makan. Amalkan sikap 'survey' dahulu. hah hah. Tujuan saya memang jejakkan kaki ni ja sambil tengok suasana. Well, pertama kali pegi pulau kan. *walaupun hakikat sabah banyak pulau.sad life. 

Sampai jeti ja cari pula kenderaan untuk di sewa ke pusat pelancongan. Tapi kalau ambil pakej tidak perlu banyak fikir. Ada orang yang menantikan kehadiran anda. hehe.  Kereta, van dan motosikal available untuk disewa. Perkara yang menstresskan pula bila berhadapan dengan dealer penyewa kereta tu. Hamboi. Macam gangster. Geram pula ingat balik. hahaaa. Tapi bukan semua dealer penyewa macam tu. Positif ok? Maybe nasib kami tidak baik masa tu. Lagi lah tidak bernasib baik bila group kami ni pula semua perempuan. Maigod. Where's your manners mister? So, saya syorkan bawa lah lelaki. Not for shelter but to get trust.. Tapi apa salahnya sebagai perlindungan juga. *sana panas kot. HAHAH. 

Apa lagi? Banyak pula... dan masih banyak lagi tidak tertaip. Should I stop? Setakat ni idea menulis sampai sini ja. Kejap lagi ada la ni. By the way, thanks for the reading. Kita share gambar sikittt. heheh. Sebelum tu, minta maaf andai ada tersalah kata. ^^




 Bye Pangkor.








Dedaa.
Wassalam.

Kalau sudi komen, sila tekan tajuk post. Thanks♥