Jumaat, 28 Julai 2017

Elementary School

Salam


9 tahun dan kami tersangat comel :')



Missing these old days bila semua masih ada lagi hingus-hingus meleleh dan muka selekeh gila with no stress. Rindunya zaman sekolah rendah dulu. The only school yang saya tidak pindah-pindah. HAHAH. SK Banjar. Tempat di mana saya menghabiskan zaman budak-budak saya. Sejak lahir saya membesar di sini sampai lah umur 8 tahun. Pindah rumah. Tapi still sekolah di sini. Nampak betapa setianya saya dengan sekolah ni. KAHKAH. 


Tidak sampai hati tinggalkan kawan-kawan dari tadika ni. *some of them ja lah. Lagi satu kami satu kelas sama-sama gila. Eeee masih ingat lagi muka dorang semua. Main sama-sama, gaduh sama-sama gosip sama-sama, kena marah cikgu Siti Ainah sama-sama... HAHAHHA. Cumil nya kami masa ni. Tertanya-tanya pula kenapa cikgu sanggup marah budak comel macam ni. Adakah sebab perangai yang tersangat nakal ? Degil keras kepala mainnnnnnnn jak tau haih. Geram ni geram.


Kalau ingat balik memang tidak habis-habis. Putus kawan semua tu lagi, bergaduh dengan budak lelaki lagi sebab tidak dengar cakap. Handle budak kelas bertumbuk. Adui berat nya ni tanggungjawab. Cara senang saya ugut ja dorang nama guru kelas kami, cikgu Siti Ainah terus diam. Tapi last-last saya lapor juga apa yang jadi di kelas dengan cikgu. HAHAH. Maaf lah, tanggungjawab tetap jalan. kehkeh.


Paling bikin panas bila mula gosip-gosip cinta monyet. Cicil ๐Ÿ’— XXXX atau XXXX ๐Ÿ’—Cicil. Eeeeee punya lah. Guna liquid paper lagi tu. Sampai ke pondok pengawal la pula hadui pandai pula tu liquid bejalan kan. Ingat lagi dapat surat cinta. Saya terus repot dengan kakak dia haaaaa padan muka kau. HAHAH. Masih budak lagi pandai merepek sudah yaa.. Berani main-main dengan saya kan. Don't make fun of me. Saya cakap saya buat. Bukannya tidak suka tapi annoying sikit dengan perangai macam tu. Mengacau orang. Tapi, lucu pula terobek. Lahai. Biasalah budak-budak lagi. Perangai macam-macam. Diri sendiri pun tidak terkawal. Minta maaf kawan-kawan. Saya tetap sayang kamu semua. You guys made me happy bah.


Banyak lagi. Macam saya cakap tadi kalau cerita semua memang tidak habis. Next entry yang entah bila akan diceritakan lagi. This is just for myself to remember when i get older and older. And maybe for my children to know me when i was like their age like. HAH HAH. bye and thank you for reading.



Wassalam.


Kalau sudi komen, sila tekan tajuk post. Thanks♥

0 ulasan:

Catat Ulasan